Fullt i Wilhelmsensalen med medlemmer og ledsagere

Spiseaften m/damer i Tollboden 15.12.2016.

Kl.1900 og med 6 glass på skipsklokken ønsket Formann Tore Simonsen 117 medlemmer og damer hjertelig velkommen til siste spiseaften for året. Han sendte også en spesiell hilsen til æresmedlemmene Sjøkaptein Ole M.Brynjulfsen, Maskinsjef Ole Jakob Olsen, Sjøkaptein Finn-Aage Christoffersen, Sjøkaptein Kay O.Myhre, Maskinsjef Arne Christophersen,Flykaptein Odd Knutsen og Driftssjef Sigmund Opthun. Aftenens Kåsør Stein Unneberg ble også ønsket hjertelig velkommen.
Alle sang deretter Tønsberg-sangen tre første og siste vers som ble avsluttet med at det ble utbrakt en felles skål for byen.
Ordet ble gitt til Stein Unneberg. Han tok oss med på en reise om hans liv fra barndom, ungdom og sitt yrkesaktive liv som prest og i andre kirkelige stillinger. Han fortalte om morsomme hendelser/historier fra sitt liv. Kjøp av båt hadde dog vært den lykkeligste dag da han kjøpte og solgte båten som hadde navnet «Prosten». Han hadde også vært eier av seilbåt med navnet
«Kollekten» som hadde et stort seil med dette navn. Som 70 åring hadde han også deltatt på en båtreise til Syd Georgia (Øya) i anledning at kirken var 100 år. Dette hadde vært en minnerik tur å besøke kirken på juleaften 2013. Han avsluttet med å lese «Juleevangeliet» og alle sang «Deilig er jorden».
Formannen takket kåsøren for det det interessante foredrag og overrakte ham foreningens glasspokal med logo, 150 års boken, vin samt en blomsterbukett. Han fikk stor applaus.
Aftenens meny «Juletallerken» ble servert med valgfri drikke. Under middagen utbrakte formannenen felles skål. Finn-Aage Christoffersen holdt «Damenes tale». Han tok utgangspunkt i Eva og fortsatte med å omtale berømte kvinner i verdenshistorien frem til vår tid med Camilla Collett.Han avsluttet med å utbringe en felles skål for damene og fikk applaus for talen.
Desserten riskrem og kaffe ble servert.
Stein Unneberg holdt «Takk for maten talen». Han fremhevet at det var et nydelig måltid som var servert og avsluttet med en historie om ikke å spise alene og bad alle løfte glasset for det gode måltidet. Han fikk stor applaus.
Shanty-koret under ledelse av Finn-Age Christoffersen og Arne Johan Asmyhr sang tre shanties. Alle sang deretter «Jeg er så glad hver julekveld» og trekkingen av åresalget med 15 flotte gevinster ble foretatt.
Formannen overrakte deretter Arrangementskomiteens Forman Olav Nilsen en blomsterbukett for hans og komiteens arbeide særlig i forbindelse med å skaffe ny foredragsholder på kort varsel. Olav Nilsen fikk applaus.
Formannen opplyste at siste kaffe i «Pelagos» rommet var 17.12. og fortsetter 7.1.17. Han leste også opp fra et hefte om julen mottatt fra Stein Unneberg. Alle sang deretter «Glade Jul».

Formannen avsluttet aftenen med å takke for fremmøtet på vegne av ham og styret og ønsket alle en god jul og vel hjem.

Aftenen ble avsluttet kl.2230.

Svend Erik Jensen. Sekretær.