KATEGORI
[1] 2 3 4 5 6 7 ... 35 [neste]1-5 av 172
09.12.19

publisert av Sjomann 09.12.19 17:23


../innovaeditor/assets/Sjomann/ColorLine-fantasy-schiff3_1.jpg

"Color Fantasy"

Bilder under: Eva Sæther (1) og Rolf Halvorsen (9) Mye hygge og mye å se.

Søndag 1.september kl 1100 startet turen fra Tollboden og første etappe gikk til Hjortneskaia og «Color Fantasy».
Sjåføren vår het Bjørn, og det skulle vise seg at han var en fremragende representant for yrkesgruppen. Stø, sikker og rolig kjøring uansett lende.
Reiselederen vår het Danne og hun var en god og erfaren person.
Vel om bord i skipet ble det spredt uorden, men de fleste samlet seg i Observation Lounge i 15.etg hvor vi fulgte utseilingen til vi hadde passert Færder fyr. Nydelig høstvær.
Klokken 1730 var det middagsbuffet, og som alltid så smakte det fortreffelig.
Etter at frokosten var inntatt ankom vi Kiel kl 1000 og reisen vår fortsatte mot Stralsund. Under veis hadde vi lønsj langt inne i en skog, og det var i tillegg hyggelig servering på rutebilen.
Vi hadde en lokalguide som tok oss rundt i Stralsund, både med rutebilen og til fots. Det ble deilig å få slappet litt av på lugaren før middagsbuffeten ble inntatt på hotellet. Fikk vi inn Kveldsnytt?
Neste morgen gikk turen med rutebilen til Rugen. Her fikk vi se minner fra fordums tider fra gamle DDR. En av verdens lengste sammenhengende boligblokk, dvs ca 4.8 km og i 6 etasjer fikk vi også se. Nesten litt skremmende, men også godt å se at de nå hadde begynt å pusse opp komplekset. Vi kommer ikke til å kjøpe noe der. Det var også lagt inn en båttur, hvor vi fikk se hvordan området tok seg ut fra havet. Så bar det hjem til hotellet hvor vi fikk en ny middagsbuffet og mange samlet seg etter middagen til hyggelig samvær på hotellet.
Neste morgen var det tidlig frokost og vi forlot hotellet 0830. Under veis mot Kiel hadde en stopp på en rasteplass og her ble det servert forfriskninger som folket satte stor pris på.
Klokken 1400 forlot vi Kiel, og igjen med «Color Fantasy». Om kvelden ble det servert en tre retters middag i restauranten «Oceanic».
Etter middagen hygget vi oss i pianobaren, og denne kvelden var det nok mange som fikk med seg Kveldsnytt.
Etter frokosten dagen etter ankom vi Oslo kl 1000, og Bjørn tok oss trygt tilbake til Tønsberg.
En sliten, men en meget fornøyd gjeng ankom Tollboden og plutselig så var alle borte. Hvem skulle tro at gjennomsnittsalderen for denne gjengen var 77 år, med et aldersspenn fra 67 til 90. Sprekinger!
På vegne av styret og meg selv, så må jeg bare få takke hver enkelt av dere for denne flotte turen. Det blir ofte slik man selv legger opp til.
Olav er i gang med høstturen 2020.
Tore Simonsen


   


   


   

                                                                                Foto: Eva Sæther: En påtår underveis


   


     

                                                                                Fornøyde Formann og Reiseleder 
Publisert i kategorien: Nyheter
05.10.19

publisert av Sjomann 05.10.19 06:03


../innovaeditor/assets/Sjomann/20190914_135128a_2.jpg

Vikingfestivalen bredte seg ut over hele Vikingodden og over til den andre siden.


Vikingfestivalen, som i år ble arrangert for femte år på rad, avsluttet for i år en lang rekke med flotte arrangementer i Tønsberg havn. Festivalen, som foregikk på hver side av kanalen, bød på mye både å være med på og se på: roturer med vikingskip, show, leker foredrag, filmaften og ikke minst markeder. Skuespillere fra «Vikingane» var på besøk, og «Saga Oseberg» skal være med i filmen med vikingarar ombord.
Selv om det er gratis adgang for publikum, må det nok penger til å få gjennomført et så stort arrangement. Så som ved de andre gratisarrangementer her i havna trengs det både sponsorer og frivillige. Og, heldigvis, de stiller alltid opp og bidrar til all den trivselen vi får oppleve i Tønsberg havn. 

 

    

Mye interessant i markedsbuene.  

 

     

"Håkon Håkonsson" fra Bergen sammen med Tønsbergs egen "Saga Farmann"

"Håkon Håkonsson" var her også for reparasjon og overhaling.

 
Publisert i kategorien: Nyheter
03.10.19

publisert av Sjomann 03.10.19 10:28


../innovaeditor/assets/Sjomann/exwhalers2.jpg

Over og høye bilder: Erik Jacobsen

Exwhalers hygger seg i Biblioteket i Tollboden. Fra venstre: Tommy Yorkston, George Cummings, Jimmy Yorkston.


Også i år, onsdag 11. september, hadde vi Salvesen Ex Whaler Club fra Edinburgh, ved formann, George R. Cummings, og to medlemmer, James (Jimmy) Yorkston og Tommy Yorkston på besøk i Tønsberg. Sjøfartshistoriske Senter. Først til velsmakende og hyggelig lunsj, deretter til tradisjonell omvisning i museet og visning av hvalfangstfilm. Under lunsjen ble vi overrakt flotte gaver. Det var bilder, krystall, karaffel og glass og noe å ha oppi. I sin takketale for lunsjen sa George at de kommer igjen også neste år, og da vil han medbringe et maleri av en av Tønsberg Hvalfangeris kokerier. Velkommen skal de de være. Byavisa var igjen på plass og hadde fin artikkel om besøket onsdag 18. september.
På fredag var de på besøk i Vallø & omegn Historielags museum og på søndag var de en tur på Vikingfestivalen. Skjønt hele tiden de var i Tønsberg hadde de tett program.
Ex Whalers oppholder seg hvert år på Furustrand i ca. en uke, og det har de nå gjort i sammenhengende 17 år. Som de sier: «Furustrand er vårt annet hjem» og her får de bo gratis. Hyggelig gjort av Furustrand Camping.. Grunnen til at de kommer hit hvert år, er at de var om bord i Salvesen-kokeriene mens de lå i sommeropplag på Jarlsø og at i Tønsberg og Sandefjord er det mange hvalfangstminner.


   

Vi som var med på lunsjen.

George Cummings forteller.


    

Jimmy Yorkston overleverer krystall karaffel og glass og noe attåt.

Kay mottar fine bilder til Sjømannsforeningen fra George.

 

    

Kay og George ser på bilder nede i museet malt av George.

Espen Jørgensen fra Byavisa fotograferer og intervjuer.
Publisert i kategorien: Nyheter
24.08.19

publisert av Sjomann 24.08.19 10:55


../innovaeditor/assets/Sjomann/hvaltreff2_1.jpg

Bilder og tekst  ved Norvald Fuglestrand er hentet fra Tønsberg Blads eavis: Mange fremmøtte på hvalfangertreffet i Hedrum.


Tore Bjørvik, Audun Tjomsland og Tore Simonsen på hvalfangertreffet i Hedrum. 


Tor Bjørvik - var ikke snauere enn å kalle treffet for verdens største hvalfangertreff. Til tross for truende småregn ble det en flott opplevelse for de nærmere 300 som hadde møtt. Årlige treff skal minnes de cirka 5000 vestfoldinger som i sin tid dro til antarktiske områder for å tjene sitt levebrød.
Varden Trekkspillorkester med godt voksne veteraner gjorde stor lykke da de fylte podiet og fremførte en rekke populære viser. Etter håndsoppretting fra de fremmøtte viste det seg at 35 hadde vært med Thor Dahl, 25 med Kosmos-kokeriene og 19 med Melsom. Lederen i Øyas Venner, Olav Helge, som fylte 70 år denne dagen, ble gratulert og kunne allerede tilby 2020 utgaven av SG kalenderen.
Svein Rollstad, ga som leder i Sandefjord Hvalfangerklubb Tor Bjørvik livsvarig medlemskap i sin forening fordi han hadde ledet hvalfangertreffene i 25 år, selv om han selv aldri hadde vært på hvalfangst.
Audun Tjomsland. I år var det Kosmos og Anders Jahres hvalfangstselskap som skulle omtales - og hvem kjenner denne historien bedre enn Audun Tjomsland som også har skrevet en fyldig bok om Anders Jahre. I sitt foredrag la han vekt på gründerens innsats helt fra 1925 til 1968 da
Kosmos IV avsluttet den pelagiske fangst i Sørishavet. I den tiden skapte han utrolig mange arbeidsplasser og sørget blant annet for at Hvalfangstens Hus ble bygget i Sandefjord. Audun var ellers forundret over at norske hvalfangstselskaper ikke på et tidligere tidspunkt deltok i det andre oljeeventyret som startet i Texas i 1901 og som i nyere tid har utviklet seg i Nordsjøen.
Tore Simonsen, formann i Tønsberg Sjømannsforening, holdt et glimrende kåseri om sine erfaringer fra 1960 da han som 15- åring og skoletrett tok hyre som messegutt på en av Kosmos hvalbåter og tjente 198 kroner i måneden. Tore var senere sjøkaptein og var med på oppdrag på en oljeplattform i Nordsjøen. Som pensjonist gledet han seg spesielt over å bidra til «Den kulturelle skolesekken» og undervise niendeklassinger i hvalfangsthistorie. Elevene sitter som tente lys og liker å høre om hvalfangstens store betydning for næringslivet i vårt land og særlig i Vestfold.
Hedrum Bygdetun har mye å vise fram når det gjelder bygdehistorie. Derfor all ære til Hedrum Historielag som har vært vertskap for mange tilstelninger gjennom flere tiår!
Norvald Fuglestrand

 

 
Publisert i kategorien: Nyheter
05.08.19

publisert av Sjomann 05.08.19 16:27


../innovaeditor/assets/Sjomann/20190804_16554a4.jpg

Alle foto bortsett fra premieutdeling: Tønsbergs Blad video: F2-racerbåter for full fart i Tønsberg havn.


På lørdag kom Frode Sundsdal på pallen med en tredjeplass og var jublende glad for det, men søndag måtte han avstå fra å delta i finalen pga. smerter i ryggen fra en kollisjon i Litauen 14 dager før.


Mens Frode Sundsdal var arrangør og utøver, var det samboeren Joyce Christine Anderssen som var arrangør. Det hele var basert på et samarbeid mellom kommunen, fylket, 300 frivillige, restauranter og mange flere. Denne gangen var det også for det meste pent vær og tusenvis av tilskuere strømmet til for å få med seg dette spektakulære og spennende F2 grand prix-arrangementet som gikk over hele tre dager.

Italienske Glacomo Borgonovi, som sitter i komiteen Union International Motonautiique Formula, var tilbake for sjette gang og rant nærmest over av lovord: «Tønsberg er det aller beste stedet å avholde formulaen på. Norges svar på Monte Carlo». Den avholdes også på arenaer i Italia, Portugal og Emiratene. I Tønsberg er det sikkert og nært opp til publikum og pussig nok også egnet vær. Dette er en sport som er utsatt for bølger og vind, men finale på søndag har det blitt alle de seks gangene løpet er avholdt i Tønsberg.
På lørdag vant Frode Sundsdal en 3. premie og var jublede glad for det. Men søndag måtte han trekke seg fra Grand Prix-finalen pga. ryggproblemer etter en skade han pådro seg i en kollisjon i Litauen for et par uker siden. Tyskeren Stefan Hagin vant.
Og så var det hele over for denne gang, men neste sommer er de på plass igjen. Det er bare å glede seg.


   

Marit Strømøys F1.

Årets bane fullpakket av folk på begge sider.
Publisert i kategorien: Nyheter

[1] 2 3 4 5 6 7 ... 35 [neste]1-5 av 172