KATEGORI
forrige
Skolesekken 2017 
neste
Sommertoget i Tønsberg

publisert av


../innovaeditor/assets/Sjomann/20170708_133813_3.png

 Fullt telt

 

Tønsberg Sjømannsforenings årlige Bacalaofest (den 10. i rekken) på Tollbodplassen ble avholdt lørdag den 8. juli 2017 mellom kl. 1100 og 1900.

Vi har atter en gang lagt en hyggelig og effektiv lørdag bak oss. Også denne ganger ble det en fornøyelse å arbeide sammen med dere alle. Smilende, hektiske, effektive og profesjonelt utført. Kokkene må virkelig ha anerkjennelse og en ekstra honnør for vel utført jobb. Huskomiteen gjorde en kjempejobb, de var behjelpelig med alt både før, under og etter arrangementet.

Også i år benyttet vi kjøkkenet på Jarlsberg Konferansesenter ved Jarlsberg flyplass, trolig et av det beste kjøkken i området for vårt formål. Vi hadde kjøkkenet og kjølene tilgjengelig hele uken fra mandag til søndag helt for oss selv. Klippfisken ble lagt i kjølerommet tirsdag 4.juli og det forhåndsbestilte ble utlevert medlemmene onsdag 5. juli. Kjøkkenpersonellet startet torsdag 6. juli kl. 0800. Også i år hadde vi 2 personer som var øremerket vasking.
Klippfisken ble kuttet i små stykker og lagt i vann. Vannet ble skiftet flere ganger gjennom natten til 6.juli. Produksjonen for øvrig med kutting av grønnsaker, smaksetting og koking begynte samtidig. Vi fortsatte gjennom fredag og lørdag til man hadde til sammen 170 former på totalt 1800 kg ferdig bacalao. Siden kjøkkenet ligger noe langt fra Tollboden, ble transporten løst med tre biler til å kjøre ferdig bacalao.

Lørdag 8. juli kl. 0600 begynte vi å rigge opp teltet og det var ferdig rigget kl 0830. Teltet ble nedrigget samme kveld kl. 1900 og etter opprydding samt rengjøring og spyling var Tollbodplassen ledig for andre formål.

Lørdag 8. juli fra kl. 1000 til 1900 jobbet oppbakkingsgruppe, vin og øl gruppe, ryddepersonell, betalingsposter og vakter hele dagen. De gjorde en utmerket innsats. Fra kl. 0900 til 1900 solgte vi Take Away.

Værmeldingen før Bacalaofesten var elendig som nok skremte en god del langveis farende gjester fra å komme. I løpet av lørdagen ble det bare en god del regnbyger, men behagelig temperatur. Relativ lav sjøtemperatur og regnbyger tror vi bidro til at folk i nærområde valgte bacalao i stedet for stranden. Arrangementet ble vellykket og vi høstet masse skryt som var koselig å høre. Vi høstet mange lovord om smaken på bacalaoen. Ikke en negativ bemerkning. Stemningen i teltet var meget god. Bacalao sangen ble sunget flere ganger og spisegjestene sang med.

Denne gangen ble ikke all bacalaoen utsolgt. Det ble litt igjen og noe ble solgt på søndag og vi har også nok til et par etterfester. I løpet av dagen ble 1040 bacalaoelskere bespist. I tillegg ble en stor mengde Take Away solgt, den ble veldig populær.

Bacalaokomiteen ønsker å rette en stor takk til bacalao bemanningen på totalt 50 personer - 5 damer og 45 menn - som stiller opp hvert år og gjør en glimrende innsats til beste for foreningen. Også i år hadde vi kun 1 person som var med for første gang. En spesiell takk til damene.


Ole M. Brynjulfsen


    

Festivalleder Ole M. Brynjulfsen, viseleder        Kokefat fylles. 15 kokker torsdag og fredag.      

Sigmund Opthun og kjøkkensjef Gunnar H.      Ovner i bakgrunnen

Andersen konfererer


   

Klart for koking                                                      Smakte godt

 

    

Lørdag formiddag. 8 kokker på jarlsberg           Foto: Erik Jacobsen: Lørdag morgen. 400-

                                                                                manns telt monteres


   

Benker og bord på plass                                      2 kassateam på plass


   

                                                                                Servitører på plass


   

Vakter ute på plass. Inne var det også betjening. Mange kjøpte "Take away"


   

Foto: Erik Jacobsen: Festivalfolket kommer      Lange køer, men plass til alle


   

Foto: Erik Jacobsen: Trubadur Erik Graue         Til høyre: Tidl. formann i Sjømanns-

Synger til bacalaoens pris                                     foreningen og tidl. leder i Bacalao-

                                                                                 komiteen i godt selskap og svært fornøyd

                                                                                 med dagens festival
 

  Publisert i kategorien: Nyheter
ditt navn*

e-postadresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
forrige
Skolesekken 2017 
neste
Sommertoget i Tønsberg