KATEGORI
forrige
Nye æres- og hedersmedlemmer 
neste
Æresmedlem sjøkaptein Ole Magnar Brynjulfsen har kastet anker.

publisert av


../innovaeditor/assets/Sjomann/mww22.png

Minneord om Wilhelm Wilhelmsen

Det var med stor sorg vi i Tønsberg Sjømannsforening mottok budskapet om at vårt æresmedlem, skipsreder Wilhelm Wilhelmsen, hadde kastet anker.
Wilh. Wilhelmsens rederi ble etablert i Tønsberg i 1861, og familien Wilhelmsen har alltid hatt et nært og godt forhold til Tønsberg Sjømannsforening. Da Tønsberg Sjømannsforening i 2005 kjøpte den Gamle Tollboden fikk foreningen nye flotte lokaler, og samtidig ble det etablert et sjøfartshistorisk senter med fokus på Tønsbergs skipsfart- og hvalfangsthistorie.
Prosjektet ble fremlagt for Wilhelm som ble meget interessert i planene, og at Tønsberg Sjømannsforening ville ta vare på historien som vi alle hadde vært en del av.
Et stort prosjekt som et maritimt senter var økonomisk krevende for en sjømannsforening, og det var her Wilhelm Wilhelmsen sørget for et generøst bidrag, som gjorde oss i stand til å fullføre det sjøfartshistoriske senteret innen tidsfristen.
Den 22. mai i 2007 ble Tollboden og Tønsberg Maritime kultursenter høytidlig åpnet med Wilhelm Wilhelmsen som gudfar. ”Skipsdåp” i god tradisjon med snorklipping og en flaske linjeakevitt fraktet med M/S ”Tampa” fikk Tønsberg en ny attraksjon. Tønsbergs borgere møtte opp i stort antall ved denne begivenheten, og med flaggheis og musikk fra Tønsberg Janitzar orkester ble dette en minnerik dag for oss alle.
I Tollboden er det unike lokaler som også gjengir mye av Tønsbergs skipsfartshistorie og vår festsal har fått navnet Wilhelmsensalen, i takknemlighet for hva Wilhelm og Wilh. Wilhelmsens rederi har betydd for Tønsberg Sjømannsforening.
Wilhelm Wilhelmsen ble utnevnt til æresmedlem av Tønsberg Sjømannsforening i 2008.
Wilhelm Wilhelmsen har ved flere anledninger gjestet Tønsberg Sjømannsforening hvor han fortalte om rederiets drift og utvikling.
Vi har mye å takke Wilhelm for, og er glade for at vi i vårt Sjøfartshistoriske senter har bygd opp historien om rederiets utvikling gjennom 159 års virke. En viktig del av dette er at Wilhelm selv var fornøyd med sjømannsforeningens fremstilling av rederiets fantastiske historie gjennom 5 generasjoner Wilhelmsen.
Wilhelm Wilhelmsens navn er for all tid forankret i Tønsberg Sjømannsforening og Tønsbergs sjøfartshistorie og med hans engasjement har han bidratt til at rederiet Wilh. Wilhelmsen og Tønsbergs sjøfartshistorie er ivaretatt og tilgjengelig for almenheten og den kommende slekt.
Våre varme tanker går Ninni, barna og deres familier.
Vi lyser fred over Wilhelm Wilhelmsens gode minne.
Kay O. Myhre Tore Simonsen
Tønsberg Sjømannsforening
Publisert i kategorien: Nyheter
ditt navn*

e-postadresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
forrige
Nye æres- og hedersmedlemmer 
neste
Æresmedlem sjøkaptein Ole Magnar Brynjulfsen har kastet anker.