Som avslutning på kongebesøket arrangerte Tønsberg kommune en middag i Tønsberg Sjømannsforenings flotte spisesal, Wilhelmsensalen. Kongeparet kom rett fra kongeskipet etter en begivenhetsrik dag i Tønsberg tidligere på dagen. Foreningens formann, Ragnar Henriksen, ønsket dem og deres følge velkommen i hovedinngangen og geleidet deretter kongeparet opp i Pelagosrommet mens gjestene inntok spisesalen. I Pelagosrommet fortalte Ragnar Henriksen om rommets interessante historie med spesiell vekt på de fantastiske paneler fra 1901 som pryder veggene. Videre fortalte han om sjømannsforeningen, Tollboden og Tønsberg Sjøfartshistoriske Senter som har en omfattende utstilling fra Tønsbergs stolte hvalfangst- og sjøfartshistorie i etasjen under. På grunn av stram tidsramme ble det ikke tid til å besøke utstillingen, men kongeparet ble behørig invitert til en guidet omvisning ved en annen anledning.

Deretter inntok alle de 51 deltagerne sine plasser. Det var Tollboden Spiseri som hadde anrettet kveldens festmåltid.  Det besto av utsøkt ertesuppe, velsmakende erter kjøtt og flesk, som seg hør og bør i en fordums sjøfartsby, og med en nydelig ostekake til dessert servet sammen med øl og akevitt og vin, et måltid som høstet mange lovord. Som Informasjonssjef Jan Petter Bergan i Tønsberg kommune sa det: “Vi kjører en sjøfartsprofil. Tema for kongebesøket i Tønsberg er «sjøfartsby i mer enn 1100 år»”. Han innrømmet at middagsrettene var et noe utradisjonelt valg, men helt i samsvar med tema for kongebesøket.

I en pause mellom rettene sang foreningens shantykor under ledelse av Finn-Aage Christoffersen to shantyviser, og for dette høstet de stor applaus. Etter desserten bidro den kjente lokale sopranen, Silje Aker, med to sanger for fornøyde tilhørere. Deretter ble taffelet hevet 25 minutter over fastsatt tid, et tydelig tegn på at kongeparet og de øvrige tilstedeværende hadde hatt en fortreffelig aften.

Foto over:   Håkon Mosvold Larsen. Fungerende ordfører Anne Lise Skarstad geleider

                    Kong Harald inn i Wilhelmsensalen.

Foto under:1. TSS. Kongeparet m/følge (dronningen skult bak kongen) hilses velkommen til

                       Tønsberg Sjømannsforening av Forman Ragnar Henriksen.   

                   2. Håkon Mosvold Larsen. Wilhelmsensalen.      

                   3. Håkon Mosvold Larsen. Fra venstre: Ordfører Petter Berg, Dronning Sonja,

                       ordfører Roar Jonstang og stortingspresident Dag Terje Andersen.  

                   4. Thor Benjamin Brekken, Tønsbergs Blad/TSS. Kveldens meny presentert av

                        kjøkkensjef i Tollboden Spiseri, Daniel Silva Costa.