Foto: Per Gilding. Kevin Andreas Eriksen Sivertsen sammen med “mentor” Einar Sjue i Tønsberg Sjøfartshistoriske Senter.

Fra Tønsbergs Blad V/journalist Erik Munsterhjelm sakser vi:

Kevin Andreas Eriksen Sivertsenfra Eik er til daglig elev i niende klasse på Elihu.

Da klassen i forrige uke hadde yrkesutplassering, valgte Kevin Andreas seg hverken butikk eller lager.

“Arbeidsplassen” hans denne uken (21) var derimot et “museum”, Tønsberg Sjøfartshistoriske Senter. Da jeg var liten, var jeg opptatt av Hulken og sånt. Da jeg ble litt større, fikk jeg interesse for vikinger. Og gjennom dette temaet begynte jeg også å interessere meg for skip og båter, smiler han.

Arbeidet ved det sjøfartshistoriske senteret har mye handlet om å gå igjennom senterets arkiver på jakt etter manglende dokumenter og bilder. En del scanning har det også blitt.

«På torsdag var vi en tur i Oslo. Der besøkte vi Norsk Maritimt Museum. De tvar utrolig morsomt og interessant. Jeg har lært veldig mye som jeg ikke visste fra før av i løpet av denne turen», sier skoleeleven.

«Det morsomme er jo at han fattet interesse for oss etter å ha vært her på klassetur. Vi synes det er veldig hyggelig at han hadde

lyst til å være her denne uken», sier Tormod Pettersen fra det sjøfartshistoriske senteret» som er svært fornøyd med Kevin Andreas innsats.