Foto: Eirik Pettersen: Finalen. Startskudd avfyrt.

For annen gang i år har det vært båtfest i Tønsberg. Første gang lå utstillingsbåter rolig på plass i skjønn forening med mange veteran- og fritidsbåter og bare viste seg fram.  Denne gang var det full fart i hele 3 dager. Og som forrige gang var det mer enn 30 000 tilskuere til stede – gratis adgang!. De sto tett i tett langs hele Tønsberg brygge, på fotgjengerbroen og langsetter Kaldnesbryggen og oppe på leilighetsterrasser. Men denne gang var det lite med fritidsfartøyer i havnen. All plass trengtes til en øredøvende fartsfest. Det var Re Motorsport med Prosjektleder Frode Sundsdal som arrangerte NM og 2. omgang av VM for fartsbåter i F2-klassen og NM og norgescup i flere andre klasser. Arrangementet hadde et stort omfang og krevde omfattende samarbeid med kommunen, spesielt havnevesen, politi, brannvesen, redningsetater m.m. Næringsvirksomheter bidro med sponsormidler.
Kvalifiseringsrundene for F2 var spesielle. Her deltok mange båter i mange runder, og hensikten var å oppnå en besterunde som så ga grunnlag for startplassering i finalen. Derfor så man båter som inn i mellom tok det rolig, var inne i depotet for en liten justering samtidig med at andre ga full gass og utnyttet det flate vannet etter båten foran. Her var dyktighet, motorkraft og taktikk i skjønn forening.
Arrangementet, som foregikk under de beste værforhold, høstet superlativer og begeistring fra mange hold. Tønsberg havn egner seg spesielt godt til et slikt arrangement, og det snakkes allerede nå om en 5-årskontakt. Men dette er en enorm sak både å arrangere og finansiere.  Her må både myndigheter og næringsliv i enda større omfang bidra. Arrangøren har de. All honnør til Prosjektleder Frode Sundsdal og hans stab!
Fra disse sider takker vi for fantastiske opplevelser.  Velkommen igjen!