Foto: Tønsberg kommune. Mange fremmøte med orførerne fra Tønsberg, Re og Nøtterøy og Tønsberg Sjømannsforening i spissen

Sommertoget er et meget populært program på NRK. Spesielt er det stort oppmøte av befolkningen på de jernbanestasjoner toget er innom. Gjennom kameraer på toget kan vi på tv følge dets ferd gjennom landet. Sammen med toget er det også et helikopter som viser oss flotte oversiktsinnslag av Norges vakre natur. Spektakulært fra Tønsberg var næropptak av Dakotaens ferd over byfjord og Jarlsberg-jorder.
3. august var det Tønsbergs tur til å få besøk av dette fargerike toget. Over tusen begeistrede tilskuere med flagg og plakater var møtt fram. Her bød man på både sang, diverse aktiviteter og mye jubel. Blant de fremmøtte var også Tønsbergs ordfører Petter Berg og medlemmer av Tønsberg Sjømannsforening, som hilste velkommen med sitt flotte banner. Under intervjuet med NRKs reporter la ordføreren spesielt vekt på sjøfartens betydning for byens oppblomstring. For å understreke dette hadde han fått med seg nettopp Tønsberg Sjømansforening.