Prinsess

Prinsessklubben i Tønsberg Seilforening sammen med Aker Seil og Aldridge Master Boatbilders arrangerte lørdag en unik seilopplevelse i Tønsberg havn med ønske om at dette måtte bli seiling som publikumssport med klassiske seilbåter. DS «Kysten» holdt åpen båt for skuelystne.
Ikke så mange seilbåter deltok denne gangen, men det ble arrangert seilaser i klassene Prinsess, Færdersnekke og blanding. Først ut var seks Prinsessbåter, deretter kom fire Færdersnekker og til sist en blanding bestående av 5- og 6-meter, Yngling og Andunge, en av hver. Før vinnere kunne kåres ble det seilt 4 omganger i hver klasse.

Været var preget av både stille og kraftige vindrosser. I utgangspunktet var vinden fra syd-vest, men pga. store bygg på Kaldnes-siden, skiftet den stadig retning og bød på store utfordringer for seilerne, men stor fornøyelse for oss tilskuere. Spinnaker kunne man bare glemme å sette opp. De som prøvde, fikk den fort ned. Ettersom vi kunne se hele seilasen fra DS «Kystens» dekk, var dette en meget tilskuervennlig opplevelse.
Årets seilas, som var den første av denne type, var liten i deltagelse og vel ikke fulgt av så mange. Men Tønsberg Seilforening vil komme langt sterkere tilbake neste år og forsøke å få til et arrangement som kan bli både større i omfang og en årlig foreteelse.