MS «Trollfjord» ankom Tønsberg på ettermiddagen 6. januar og ble liggende ved Tollbodbryggen fram til kl.2100, og da var det mulighet for både å innta et godt måltid, være med på underholdning, foredrag, omvisning og ikke minst få oppleve fartøyets berømte kunstverk utført av Kaare Espolin Johnson. Motivene viser Petter Dass´ Helgeland og er faktisk verdsatt til mer enn skipet.
MS «Trollfjord» dro videre inn til Oslo hvor det lå til ved Akershus festning 7-12 januar og tjente bl. som hotellskip under reiselivsmessen på Telenor Arena 10. 12. januar.
MS «Trollfjord». ble overlevert Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) 13. mai 2002. Skipet eies nå av Hurtigruten ASA. Det er oppkalt etter Trollfjorden i Hadsel, en smal fjordarm som anløpes daglig av sørgående hurtigrute.
MS «Trollfjord» er på 16 140 brt, 1 180 dvt., hovedmotorer er to stk. 9-sylindrede 4-takts Wärtsila dieselmotorer, 8 280 kW totalt. Fremdriften besørges av to Ulstein Aquamaster kompass-thrustere (azimuth pods) som kan dreies 360°, og som dermed eliminerer behovet for ror. 
MS «Trollfjord» har 654 køyeplasser fordelt på 305 lugarer, hvorav 19 er suiter. I tillegg har hun 53 mannskapslugarer. Skipet er sertifisert for 822 passasjerer i liten kystfart, kan ta 45 biler og har et mannskap på 75. Fartøyet er 136,8 m. langt. 21,5 m. bredt og har et dypgående på 5,1 m.- Toppfart er 18 knop.

Foto: TSS. nederste bilde visere Kaare Espolin Johnsons praktfulle bilder i en av skipets salonger.