ANKERET HAR KOMMET HJEM!

Mandag den 19.juli ble en fin og minnerik dag i foreningens historie.

Ankeret hadde kommet hjem, og vi hadde en god og verdig markering på Tollboden.

Endelig så hadde gaven fra Kari og Finn-Aage Christoffersen på Husvik, kommet på plass.

Dette var et ønske som Finn-Aage hadde båret på i mange år, men dessverre så kastet han anker før han fikk oppleve dette.

Ankeret har tilhørt M/S «Theben» av Tønsberg, Wilh.Wilhelmsens rederi. Dette skipet ble bygget i 1953, ved Eriksbergs mek. verksted i Gøteborg.

Finn-Aage tjenestegjorde som kaptein på dette skipet.

Dette ankeret er en del av flere gjenstander gitt i gavebrev fra Kari og Finn-Aage i oktober 2018.

Det som vi trodde skulle bli en enkel prosess for å få lov (av Tønsberg kommune) til å plassere ankeret på Tollbodkaia, skulle vise seg å bli mer komplisert og byråkratisk enn vi først trodde. Prosessen tok to og et halvt år, med forskjellige søknader og stor lobbyvirksomhet, men til slutt så skar ordfører, varaordfører og opposisjonsleder gjennom og tillatelsen var et faktum.

All frustrasjon har vi lagt bak oss og vi er meget fornøyde med at ankeret og hvalkanonen (gave fra familien Ellefsen, Skjærsnes) har kommet på plass på hver sin side av flaggstangen som var en gave fra vår forening til Tønsberg by i forbindelse med 1100-årsjubileet.

Vi ser på dette som et aktivum i et sterkt besøkt byrom, og særs hyggelig er det å erfare at både hvalkanonen og ankeret blir brukt som lekeapparat av byens kommende generasjon.

Tusen takk til alle bidragsgivere!

T.S.