Foto: Tønsberg kommune: Formann i Tønsberg Sjømannsforening Tore Simonsen sammen med foreningens shantykor.

Frigjørings- og veterandagen 8. mai er offisiell flaggdag fra 1962. Frigjøringsdag for å markere frigjøringen fra Tyskland i 1945, veterandag fra 2011 for å hedre de som vokter vår frihet.
Frigjørings- og veterandagen i Tønsberg startet i Tønsberg med åpen dag på Berg kretsfengsel, fortsatte med fredsmarsj ned til byen, bekransning og tale for dagen i Minneparken, omvisning i Slottsfjells-tunnelene og servering med kulturinnslag på Seterkafeen.
Arrangementet ved minnesmerket over de falne i 2. verdenskrig var i regi av Tønsberg Sjømannsforening. I sin tale rettet Formann Tore Simonsen en spesiell takk til krigsveteraner og ikke minst krigsseilere for at vi nå kan glede oss over 72 år i frihet. Men han påpekte at fremdeles pågår det kriger, ikke minst i Midtøsten. Han ba oss derfor om ikke å glemme hverken hva vi selv engang opplevde eller de som nå lider under krig og siterte Arnulf Øverland:
Du må ikke sitte i ditt hjem og si det er sørgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv! Jeg roper med siste pust av min stemme, du har ikke lov til å gå der å glemme.
Han takket deretter for vår frihet og bekranset minnesmerket over de falne. Tønsberg Sjømannsforenings shantykor avsluttet med å synge «Rio Grande» og «Rolling Home».