Flott skue fra Slottsfjellet

I selve Færderseilasen vant seilere fra Tønsberg hele 6 klasser. Men det var ikke bare i seilasen Tønsberg gjorde det skarpt. På land ble Færderfestivalen med sol hele helgen en stor suksess. Det var god stemning over det hele og trafikken både til lands og til vanns selv med en ekstra broåpning gikk knirkefritt. 

Seilasen ble denne gang preget av svak vind og for liten framdrift. Til trøst for dem sto Tønsbergkoret nederst på torvet og sang «Vem kan segla førutan vind».
I regattaen deltok ca. 650 seilbåter. Over 500 av disse fant veien til Tønsberg havn. I alt regner man med at det på lørdag var over 10 000 seilere og besøkende hvorav 3 000 til 4 000 seilere i havnen. Mange på brygga og fullsatte restauranter bidro til et folkeliv som bare brygga kan framvise på sitt aller beste.
Om kvelden var det fullsatte konserter med Emilie Adams, Donkeyboy, Madcon og deLillos. Rent økonomisk regner man ikke med særlig underskudd, men heller noe stort overskudd. Og husk, adgang til brygga var gratis og mye var basert på frivillighet. All honnør for et perfekt arrangement!