Tur med D/S «Kysten» 18.juni 2023.

Vi hadde sett fram til denne turen lenge, så vi tok rutebilen inn for en liten forsing på Tollboden før avgang. (Vi var ikke alene om det.)

Klokken 1730 slapp vi om bord, og det var Egil som hadde fått ansvaret for gangveiskontrollen, men i litt duskregn og voldsom iver fra passasjerene, ble det vanskelig å skille mellom uteseilere og uteliggere, så plutselig var vi 104 stykker (max 99) om bord og det spredde seg en liten panikk, men heldigvis løste det seg raskt og vi var klare for avgang.

Det var nok noen som ble litt skuffet over at de ikke fikk plass på akterdekket, men etter hvert som regnet tok seg litt opp, gikk denne skuffelsen raskt over.

Rett etter avgang var deler av Shanytkoret klare på akterdekket og «Rio Grande» ble sunget før vi passerte Kanalbrua. Tilløp til applaus fra brygga.

Det var fint å se den supre eiendommen til Nils Terje og Brit på Kalvetangen, fra sjøsiden.

Blant passasjerene var det et meget stort sprik i den geografiske kunnskapen på denne turen. Noen kjent hver eneste stake på hele turen, og hvem som eide de forskjellige eiendommene som vi passerte, mens andre var helt blanke, vi hadde tross alt folk fra Vivestad om bord, så det var ikke så merkelig at de blandet Hvaløy med Hvaler, at de så Bolærne på styrbord side og at de trodde kanskje det var Øresundbrua de så da vi nærmet oss Vrengen.

Maten var et kapittel for seg selv. Rekene var bra, men 800 kroner for kiloen er nok i overkant. Ingen ting av det andre var i nærheten av det som var avbildet i den menyen hvor vi foretok våre bestillinger.

Det som ble kalt fiskesuppe skulle aldri vært servert. Jeg har selv vært byssegutt på hvalbåt med tilsvarende maskineri som på «Kysten», og jeg vet at det beste vannet om bord skulle gå til kjelene og matlaging. Det vil si at oppvaskvannet måtte brukes flere ganger, og det er min ærbødige påstand at jeg har vasket opp i tykkere og «kraftigere» vann enn denne fiskesuppen. Det var noen som mente at de hadde funnet en fiskebit, men det skulle vise seg å være noe fra en serviett.

De raket opp for alle typer mat, og de siste fikk ikke noe å spise før 3 timer etter avgang. Manglet også mange typer drikkevarer ved avgang. Det må nå raskt legges til at serveringspersonalet gjorde en meget god jobb oppe i denne, sikkert for dem også, fortvilede situasjonen.

I ettertid viser det seg at de (Kysten) hadde hatt store problemer med innkjøp og logistikk, pluss problemer i byssa på nettopp vår tur. Ledelsen «legger seg flate» som det så fint heter, beklager det hele og rett og slett sier unnskyld. Ved en eventuell senere bestilling vil de komme med kompenserende tiltak.

Hva blir det så igjen hvis vi tar bort regnværet og den elendige maten, jo en fantastisk hyggelig og sosial tur blant veldig mange trivelige mennesker. En stor takk til styret med Bård i spissen og selvfølgelig en enda større takk til Olav som nok en gang hadde sydd sammen en super tur.

Nå er det snart Bacalaofestival og plutselig så reiser vi til Irland.

Takk til alle og god sommer!

:o)

Ref:

Tore S