Lørdag 24. juli 2010 hadde Tønsberg Sjømannsforening sin årlige Bacalaofest på Tollbodbrygga i Tønsberg.

Dagen opprant med lettskyet, pent vær og flott temparatur, riktig bacalaovær. Sjømannsforeningens teltriggere var i gang fra kl. 0600, og i løpet av to timer var teltet 18×18 reist, og krakker og bord til 400 personer satt på plass.Utover formiddagen kjentes en deilig eim av bacalao over bryggeområdet, og de første bacalaoelskerne var allerede på plass da serveringen åpnet kl. 1100. I teltet hadde sjømannsforeningens serveringspersonell ikledd seg sin uniform, forklæ og hatt, og våre medlemmer og noen av deres kjære var klar til dagens dyst.

Sjømannsforeningens Shantykor var også ikledd sine uniformer, og feststemte som de var, stillte de opp hver time i teltet for fremføring av shanties og allsang. ”Ode til Bacalaoen” som er laget av vårt kjære medlem, Arne Kjell Johansen, er et populært innslag.

Trykket på bacalaogrytene økte utover dagen, og til tider dannet det seg lange køer, men dette skyldtes et logistikkproblem som ikke vil gjenta seg. Tilstrømmingen av bacalaoelskere økte utover hele dagen, og dette gjorde sitt til at våre medlemmer hadde en stri tørn med å holde køen unna.

Bacalaoelskerne kunne høylydt bekrefte at bacalaoen var velsmakende, og meldingen ble videreformidlet til kokkelaget som igjen hadde gjort en formidabel jobb.