Statsråd Trond Giske, adm dir Trygve Egenes, styreleder Henrich Henriksen og fung NHO-sjef Petter Haas Brubakk.

Fra NHOs hjemmesider sakser vi: «Tønsbergbedriften H Henriksen Mek Verksted vant i dag (20.09.2012) NHOs Nyskapningsprise 2012. Bedriften ble etablert i 1856 og har gjennom generasjoner vært i stand til å endre seg i takt med markedet.

I sin begrunnelse skriver juryen: Vinneren har utviklet gjennomtenkte produkter i nært samarbeid med kundene sine. Selskapet har en unik kompetanse og forståelse for markedets behov. Dette har de kombinert med kunnskap og erfaring som har gitt kundene store fordeler på flere plan, både operativt og sikkehetsmessig. Med en aktiv international satsing driver selskapet eksport av norsk innovasjon i særklasse. Vinneren er en familiebedrift som gjennom generasjoner har vist imponerende stayerevne og evne til fornyelse. Dette viser at innovasjon ikke bare skjer i nye virksomheter, men også i godt etablerte selskaper».

Tønsberg Sjømannsforening vil også få gratulere bedriften med denne flotte prisen! I vårt Sjøfartshistoriske Senter har H Henrikenen Mek Verksted en egen stand som forteller om dens utvikling og viser både tidligere produkter og noen av produktene den produserer i dag.