Foto over: TSS. Fullt telt (Ca. 400 besøkende på en gang)

Tønsberg Sjømannsforenings årlige Bacalaofest (den 6. i rekken) på Tollbodplassen ble avholdt lørdag den 13. juli 2013 mellom kl. 1100 og 1900. 

Denne gangen benyttet vi kjøkkenet på Jarlsberg Konferansesenter ved Jarlsberg flyplass, trolig et av det beste kjøkkener i området. Kjøkkenpersonellet på 11 personer startet torsdag 11. juli kl. 1000 .  Klippfisken ble skjært i små stykker og lagt i vann. Vannet ble skiftet flere ganger. Produksjonen for øvrig med kutting av grønnsaker, smaksetting og koking begynte samtidig og fortsatte gjennom fredag og lørdag til man hadde til sammen over ett tonn ferdig bacalao.  Siden kjøkkenet ligger noe langt fra Tollboden, ble transporten løst med tre biler til å kjøre ferdig bacalao. 

På lørdag kl. 0600 begynte 12 personer å rigge teltet og var ferdig kl 0900. Oppbakkingsgruppe, vin og øl gruppe, ryddepersonell, betalingsposter og vakter  begynte kl. 1000 og arbeidet iherdig til kl. 1900. Deretter ble teltet nedrigget og kl. 2100 var Tollbodplassen ledig for andre formål. Søndag og mandag var det tid for opprydding samt rengjøring og spyling av Tollbodplassen.

Været på Bacalaofesten var perfekt, varmt og godt og ikke en regndråpe. Litt overskyet om morningen som kanskje gjorde at folk valgte bacalao i stedet for stranden. Stemningen i teltet var meget god og vi høstet mange lovord om smaken på bacalaoen. Ikke en negative bemerkning. Bacalao  sangen ble sunget flere ganger og spisegjestene sang med. Denne gangen ble all bacalaoen utsolgt  og det medførte mer kontanter i kassen. 1100  bacalaoelskere ble bespist i løpet av dagen. I tillegg ble det solgt en stor mengde Take Away.

Bacalaokomiteen ønsker å rette en stor takk til bacalaogjengen på totalt 48 personer – 9 kvinner og 39 menn – som stiller opp hvert år og gjør en glimrende innsats til beste for foreningen. En spesiell takk til damene som deltok.

Leder av bacalaokomiteen Ole Brynjulfsen

Foto under: TSS

1. Kokkelaget i aksjon

2. Samme

3. Smakspanelet er fornøyd

4. Folkeliv på Tollbodkaien

5. Fornøyd betjening

6. samme