Foto: Joakim R. Pettersen

Arrangører:

Færderseilasen: Norsk Kongelig Seilforening (NKS)
Færderfestivalen: Pulserende Kyst (Gjøre Tønsberg kjent), Tønsberg Sentrum (Skape et levende og aktivt handelssentrum) og Focus Productions (Event arrangør) i nært samarbeid med Tønsberg Seilforening (TS), Tønsberg bydrift og Tønsberg havnevesen.
På sin hjemmeside, faerderfestivalen.no, under «En hyllest til Tønsberg-regionen» takker de for all bistand fra sponsorer, samarbeidspartnere, berørte etater, frivillige, seilere og ikke minst et fantastisk publikum som alle bidro til at dette ble en stor folkefest.

Fra Tønsbergs Blad:

«Færderseilasen og Færderfestivalen ble en braksuksess. Godt planlagt, godt gjennomført og en heidundrende folkefest. Det ble beviset på hva Tønsberg faktisk kan få til når vi bare bestemmer oss og når vi har den riktige innstillingen».
«– Dette har vært generalprøven, neste år ruller vi i gang enda større. Dette har vært vellykket, sier informasjonssjef Jan Petter Bergan i Tønsberg kommune. En lykkelig og stolt ordfører Petter Berg (H) er helt enig»

Foto under: Joakim R. Pettersen