Alle bilder. Arnulf Olsen: Fullt hus

Etter seks slag på skipsklokken ønsket Formann Tore Simonsen 105 medlemmer med ledsagere velkommen. Han sendte en spesiell velkomsthilsen til æresmedlemmene Sjøkaptein Finn-Aage Christophersen , Sjøkaptein Kay O. Myhre, Maskinsjef Ole Jacob Olsen, Flykaptein Odd Cimber og Driftssjef Sigmund Opthun.
En spesiell velkomst også til kveldens hovedgjester David Gjerp og frue og Erling Dittmann med sin samboer.
Formann Tore håpet alle hadde lagt merke til den nye fine lyssetting av Tollboden og det fine juletreet ute. Han gjorde også oppmerksom på våre nye bordfaner som var på plass og at ny vimpel er på plass på flaggstangen. Vi har fått takkekort fra Egil Jahre i samband med han 90 års dag, samt julekort fra Georg og Mabel Cummings.
Vi har mottatt medlemssøknad fra Per Arve Johansen, født 1951, Tolvsrød, pensjonist.
Til slutt nevnte formann at foreningen har gitt kr. 10000 hver til Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon til jul.
Vi reiste oss og sang Tønsbergsangens 3 første og 2 siste vers. Skål for byen vår.
David Gjerp fikk deretter ordet til kåseriet som han benevnte ”Humor og religion”.
Gjerp ga oss et fantastisk inspirerende og humoristisk innlegg som også var ispedd alvor og ord til ettertanke. Noe som Gjerp sa som sitter igjen hos meg:
Er det mulig å forene humor og guds tro? Jo allerede Luther sa: Det må være mye latter i himmelen ellers vil ikke jeg dit.
Den norske kirke må ta latter og sorg like alvorlig. Glede, alvor, humor og guds tro må være vevd sammen.
Frk Thommassen spurte barna på søndagsskolen om de ville være med til himmelen. Da reiste lille Fredrik seg og sa: Det går nok ikke for jeg har lovet mamma å komme rett hjem fra søndagsskolen.
Daværende norges eldste kvinne på 106 år på Gipø ble spurt hvordan hun opplevde det å være 106 år. Jo sa hun, jeg merker jo at jeg ikke er 100 lengre.
Så var det en liten jente som vokste opp med en skrøpelig bestemor. Da hun ble spurt hvor gammel hun var, svarte hun. Jo hvis helsa holder blir jeg 8 til høsten.
Gjerp avsluttet med å ønske god jul til oss alle sammen. Formann takket for de gode og varmende ordene med blomster og vin
Erling Dittmann leste juleevangeliet og vi reiste oss og sang ”Deilig er jorden”.
Hovedretten ”juletallerken” med godt drikke ble servert.
Etter hovedretten holdt Even Skredsvig tale for damene. Noen av hans ord til ettertanke: Garanti for siste nytt når damene er tilstede. Dagens mantra: likestilling. Likestilling kan ikke rokkes ved. Damenes spesielle gen -stæsj- bergtar mannen. Man skal ikke forstå kvinnen, de skal elskes.
Så dagens dessert: Karamellpudding med kaffe.
Kay Myhre takket for maten. Julemat er tradisjon flere hundre år tilbake, fra katolsk tid. Han takket betjeningen for nydelig mat, skorpen var perfekt og alt smakte fortreffelig.
Shanty koret underholdt deretter med 4 shanties. Og alle sang så ” Jeg er så glad hver julekveld”
Så tid for påskjønnelser: Bjarne Ruud for fantastisk restaurering av hvalkokeriet ”Antarctic”. Anne- Britt og Eva for organiseringen av lotteriet og gevinstene. Og kjøkkenet for hyggelig aften.
Avstutning ved fellessang ”Glade Jul”.
Formann avsluttet en minnerik kveld med å takke forkvelden og ønsker om at alle får ei god, hyggelig og fredfull julefeiring og at 2019 blir et fint år for oss alle.
Vel hjem klokken 22.35
SRÅ