Over og høye bilder: Erik Jacobsen

Exwhalers hygger seg i Biblioteket i Tollboden. Fra venstre: Tommy Yorkston, George Cummings, Jimmy Yorkston.

Også i år, onsdag 11. september, hadde vi Salvesen Ex Whaler Club fra Edinburgh, ved formann, George R. Cummings, og to medlemmer, James (Jimmy) Yorkston og Tommy Yorkston på besøk i Tønsberg. Sjøfartshistoriske Senter. Først til velsmakende og hyggelig lunsj, deretter til tradisjonell omvisning i museet og visning av hvalfangstfilm. Under lunsjen ble vi overrakt flotte gaver. Det var bilder, krystall, karaffel og glass og noe å ha oppi. I sin takketale for lunsjen sa George at de kommer igjen også neste år, og da vil han medbringe et maleri av en av Tønsberg Hvalfangeris kokerier. Velkommen skal de de være. Byavisa var igjen på plass og hadde fin artikkel om besøket onsdag 18. september.
På fredag var de på besøk i Vallø & omegn Historielags museum og på søndag var de en tur på Vikingfestivalen. Skjønt hele tiden de var i Tønsberg hadde de tett program.
Ex Whalers oppholder seg hvert år på Furustrand i ca. en uke, og det har de nå gjort i sammenhengende 17 år. Som de sier: «Furustrand er vårt annet hjem» og her får de bo gratis. Hyggelig gjort av Furustrand Camping.. Grunnen til at de kommer hit hvert år, er at de var om bord i Salvesen-kokeriene mens de lå i sommeropplag på Jarlsø og at i Tønsberg og Sandefjord er det mange hvalfangstminner.