På sitt Vestfold-besøk 19. til 21. juni var kongeparet i Sande, Re, Andebu, Tønsberg ,Tjøme og Nøtterøy. Ved 1530-tiden 20. juni gled KS “Norge” vakker og majestetisk sakte inn på Tønsberg havn til stor jubel fra de 15-20 000 som var møtt fram for å hylle kongeparet en strålende solskinnsdag, blant dem, og i første rekke, over 1000 barn fra kommunens barnehager. De var alle iført “gull”-kroner.

På Tollbodkaien ble kongeparet tatt imot av ordfører Petter Berg, havnefogd Per Svennar og konstituert politimester i Vestfold, Steinar Kaasa. Så var det barnehavebarnas tur til å synge en flott velkomstsang. Deretter vandret kongeparet og deres følge langs sjøbodbryggen, innom bryggekapellet og videre til Oseberg-odden, hvor de overvar sjøsettingen av Vikingskip “Saga Oseberg” (se egen artikkel). Besøket ble avsluttet med middag servert av Tollboden Spiseri i Tønsberg Sjømannsforenings lokaler i Tollboden (se egen artikkel). Etter kongens nære og varme tale på Oseberg-odden og sjøsetting av “Saga Oseberg” i flott sommervær utartet det hele seg til en stor folkefest.

Foto over:  TSS. Kongesjaluppen med kongeparet ombord med kurs for Tollbodkaien.

Foto under:1. TSS. Havnefogd Per Svennar hilser Kong Harald velkommen.

                   2. Håkon Mosvold Larsen. Visepolitimester Steinar Kaasa sammen med bl.a  

                       ordfører Petter Berg og fylkesmann Erling Lae ønsker Dronning 

                       Sonja velkommen.