Bildet over viser utgangspunktet. Bildet under viser ferdig montert og rigget modell. Jobben besto i å rigge mast og seil samt lage og montere en korrekt rigg, og det var 2 av Tønsberg Sjømannsforening medlemmer, Bjarne Rud og Sven O. Lystang, begge meget erfarne modellbyggere, som påtok seg oppdraget. Dette var ingen enkelt oppgave. Her trengtes “research”.  De fikk låne tegninger og fikk også råd fra daglig leder, Geir Rørvik i stiftelsen Nytt Osebergskip. I tillegg hadde de en befaring om bord i vikingskipet “Gaia”. Her gjaldt det å få detaljene riktig. Den 90 cm lange modellen ble opprinnelig laget av Arne Haugli i 1950, og det utelukkende av materialer som ble funnet under utgravningene av Osebergskipet i 1904. Modellen eies av Oslo-mannen Svein Jørgensen, men skal nå settes i glassmonter og plasseres i resepsjonen til Quality Hotell og får derved “Saga Oseberg” til nærmete nabo.

Foto over: TSS. Forberedelsene er i gang.

Foto under: Eric Johannessen, Tønsbergs Blad. Bjarne Rud og Sven O. Lystang med den fullt utrustede modell.

Har laget Oseberg-kopi m Oseberg-materialer. T.v.: Bjarne Rud og Sven O. Lystang. Foto: Eric Johannessen