Foto over: TSS. MS «Sjøkurs» passerer Jarlsø på vei mot Tønsberg.

Foto under 1: Arne Christophersen». MS «Sjøkurs» legger til ved Tollbodbryggen

Foto under 2: TSS fra NRK.no. Tønsberg Sjømannsforening på direkten.

MS «Sjøkurs» med NRK Sommeråpent kom i dag, 26. juli, til Tønsberg.  Fra 22. juli til 10. august skal fartøyet besøke hele 38 havner gjennom sitt tokt fra Oslo til Kirkenes og tilbake igjen.

Selv om været var dårlig i Tønsberg denne dagen, var mange skuelystne møtt fram for å ta imot MS «Sjøkurs» og flere var til stede under kveldens show, hvor bl. a. Tønsberg Sjømannsforenings formann, Kay O. Myhre, fikk vist fram et av Tønsberg Sjøfartshistoriske Senters mange klenodier, en velvoksen hvalpenis.

MS «Ragnvald Jarl», nå MS «Sjøkurs», var et tidligere hurtigruteskip bygd av det tyske verftet Blom & Voss, Hamburg i 1956 og gikk i fast trafikk som hurtigrute i perioden 1956 til 1995.

I 1996 endret skipet navn til MS «Gann» og ble brukt som skoleskip av Rogaland videregående sjøaspirantskole, og i 2007 ble hun kjøpt av Sørlandets Seilende Skoleskibs Institution og fikk sitt nåværende navn MS «Sjøkurs». Hun benyttes nå som skoleskip ved Sørlandets maritime videregående skole i Kristiansand.