Fra venstre: Sigmund Opthun, James Yorkston, Don Lennie, George R. Cummings, Tore SImonsen, Olav Nilsen og John Alexander. Tormod Pettersen tar bildet.

Også i år, onsdag 16. august, hadde vi Salvesen Ex Whaler Club fra Edinburgh, ved formann, George R. Cummings, og tre medlemmer, Don Lennie, James Yorkston og John Alexander, på besøk i Tønsberg Sjøfartshistoriske Senter. Først til velsmakende og hyggelig lunsj, deretter til omvisning i museet og visning av hvalfangstfilm. Under lunsjen ble vi overrakt flotte gaver, Fl. k «Southern Harvester» på flaske og bilder av unike frimerker (se bilder). I sin takketale for lunsjen sa George at de kommer igjen også neste år, og da vil han medbringe et maleri av Fl.k «Pelagos». Velkommen skal de de være. Etter besøket i Tønsberg Sjøfartshistoriske Senter gikk turen Til Vallø hvor vi besøkte Vallø & omegn Historielags museum.
Ex Whalers oppholder seg hvert år på Furustrand i ca. en uke, og det har de nå gjort i sammenhengende 15 år. Som de sier: «Furustrand er vårt annet hjem». Grunnen til dette er at de var om bord i Salvesen-kokeriene mens de lå i sommeropplag på Jarlsø og at i Tønsberg og Sandefjord er det mange hvalfangstminner.
Mandag var jeg, Tormod, invitert på middag på «Redningen». Dette ble også et flott måltid, også denne gang i hvalfangstmiljø. Tilstede i restauranten var innehaverne Magnhild og Herman Berntsen, og de hadde mye interessant å fortelle både om bilder og effekter på veggene og om Hermans liv som ungdom i Syd Afrika. Herman er jo sønn innen hvalskyttere og bestyrere i flere ledd og generasjoner.

På John Alexanders visittkort står det; John Alexander BEM ARPS. De to siste ordene er del av hans tittel. BEM står for «British Empire Medal» for samfunnsinnsats og ARPS står for medlem av «Royal Photographic Society» hvor han også har vært president. John er en berømt fotograf og flere av hans bilder er benyttet på britiske frimerker. Under lunsjen overrakte han oss bilder av frimerker som viser fotografier som han har tatt. De skal få sin behørige plass i hvalfangstrommet som informasjon om hva hvalfangere drev med annet enn å fange hval.