Lunsj på Ribe torv
6. august kl. 1130 startet bussturen i regi av Dag Aasbø Travel med 48 forventningsfulle medlemmer og ledsagere fra Tollboden med retning mot fergeterminalen til Kiel-fergen i Oslo. Vår fremragende reiseleder og guide på turen, Nina, sørget for at selv tiden på bussen ble både fornøyelig og interessant. Ikke nok med det, litt etter hvert var det også medlemmer som kom fram i bussen og fortalte vitser og egne opplevelser. Og Nina spedde på med både egne dikt og Per Åbel. Dyktig sjåfør Trond, med sans for gode historier, kjører vi gjerne sammen med også en annen gang. Vel om bord på Color Fantasy, ble det anledning til både handel og pubbesøk i handlegaten, opphold på panoramadekk, velsmakende buffetmiddag og å oppleve et forrykende jubileumsshow.
Etter frokost ombord brakte bussen oss videre til Ribe, Danmarks desidert eldste by med en historie som går tilbake helt til 700-tallet. Her inntok vi utsøkte lunsjretter på fortausrestauranter i spredt orden like ved Ribe domkirke. Kirken besøkte vi etter å ha vandret i gamlebyen med lokal guide.
Etter hvert på turen skulle vi bli kjent med flere lokale guider. Felles for dem alle var at de var både kunnskapsrike, entusiastiske og flinke til å fortelle.
Etter endt vandring i Ribe dro vi med bussen til litt utenfor Kolding, hvor vi hadde to overnattinger på Best wesrwern Kryb-i- Ly med utmerkete rom, frokost og middag begge dager.
Fredag dro vi på utflukt til Fyns hovedstad Odense. Her besøkte vi H.C. Andersen-museet, hvor vi fikk en grundig innføring i hans liv og forfatterskap. Deretter var det vandring i Odenses gamleby  frem til utmerkede kroer med rikholdige og velsmakende lunsjretter, også nå i spredt orden. Dansk mat på sitt beste. Besøket i Odense ble avsluttet med besøk i Odense domkirke.
Deretter gikk turen til Svendborg på syd-Fyn. Her besøkte vi Valdemars Slott på øyen Tåsinge. Slottet er et av Danmarks største herregårdmuseer, og her fikk vi en rundvisning i slottets flott møblerte og dekorerte 21 saler. En tur ned i det store kjøkkenet ble det også. Besøket på slottet ble avsluttet med medbrakt champagne ute på slottsplassen. Takk til kreativ arrangementskomité med Olav i spissen og Rolf Roar som skjenkemester. Og så bar det tilbake til Kryb-i-Ly for avskjedsmiddag.
Etter rikholdig buffetfrokost neste dag busset vi direkte opp til Hirtshals og Color Superspeed for nok en kulinarisk lunsj og, naturligvis, en tur i Tax-free, mens superspeeden brakte oss raskt og greit til Larvik og bussen tilbake til utgangspunktet, Tollboden.
Sjøen var rolig på begge ferge-turene. Selv om det regnet noe i Odense, la ikke dette noen demper på turen. Alt i alt en meget underholdende, opplevelsesrik, kulinarisk og vellykket tur.