Foto: Espen Jørgensen. Festivalhavnen

Tønsberg vikingfestival 2017 ble til tross for regnvær også i år en stor suksess med et omfattende program, stort vikingmarked (over 30 salgstelt) og mange frammøtte. Sjøsettingen av vikingverftets bygg nr. 3, døpt til «Saga Yngling», var festivalens høydepunkt med selveste Fiskeriminister Per Sandberg til stede. I forbindelse med dåpsseremonien sa han bl.a. ifølge Tønsbergs Blad: «Dere gjør et flott arbeid her i Tønsberg, dette gjør at vi ikke blir historieløse. Dersom dere får til at dette området blir regulert, skal vi bidra økonomisk fra sentralt hold. Det dere gjør her er nemlig viktig i nasjonal og internasjonal målestokk».

Deretter ble båten, som er kopi av «Den 3. Gogstadbåten» båret ned til vannet og sjøsatt under stor jubel. Dagen før hadde arbeidsminister Anniken Hauglie vært på besøk. En slik interesse fra ministerhold lover godt.

Foto: Knut Erik Lahn, TB e-avis: Til venstre: Statsråd Per Sandberg. Til høyre med blomster byggeleder Jan Vogt Knutsen.