Havnen fylles  etter hvert med seilbåter.

Selve seilasen ble i år, som i fjo,r preget av svak vind og lite framdrift, men Tønsberg-seilerne hevdet seg likevel bra med flere 1., 2. og 3.plasser. Jan Petter Røed og mannskap vant T3-klassen, mens Kristian Aandahl forsvarte fjorårseiren i Flerskrogklassen
Færderfestivalen gikk av stabelen for tredje gang og flere tusen tok turen inn til Brygga for å oppleve folkelivet, seilbåtene, stands, restauranter og konserter i Foynhagen og på Lindahlplan.
Fra Tønsbergs blad sakser vi:
Leder i Pulserende Kystperle er storfornøyd med årets Færderfestival. «Vi synes det har gått kjempebra. Vi var også utrolig heldig med været». 

Hun anslår det var rundt 500 båter i Tønsberg denne helgen, og kan i tillegg opplyse om at 3 000 mennesker hadde tatt turen til lørdagens konsert med Vinni og De Derre på Lindahlplan.
Festvalen er arrangert av Tønsberg Sentrum og Focus Production, mens Pulserene Kystperle bidrar rundt kommunikasjon.
Søndag ble det arrangert Barnas festival i Gunnarsbøparken, I år ble det rekordår med rundt 5 000 besøkende. Prosjektleder for det hele var 20-årige Petter Johan Sandvand, som i samarbeid med «Right to play» hadde tilrettelagt mange aktiviteter og leker.