Fullt telt og køer i kassene, men alle fikk plass. Vel – noen valgte å komme tilbake senere.

Tønsberg Sjømannsforenings årlige Bacalaofestival (den 12. i rekken) på Tollbodplassen ble avholdt lørdag den 13. juli 2019 mellom kl. 1100 og 1900.
I år som tidligere år var dette et arrangement fullt ut basert på frivillig innsats fra 50 av sjømannsforeningen medlemmer. De sto for innkjøp, laging av bacalaoen, rigging av telt med plass til 400 sitteplasser og servering, ledet av Sjøkaptein Eilif Harald Hundal. Imponerende!
Og folket strømmet til. Praten summet og allsangen kunne høres langveisfra. Arne Kjell Johansen har skrevet egen flott sang til festivalen, og den kan ikke synges ofte nok, dog begrenset til en gang i timen i teltet da. Salg av brukte bøker og gratis museum var også populære innslag. Strålende vær var dessuten med på å gjøre dette til en fullkommen opplevelse. Vår faste trubadur Erik Raue gjennom flere år gikk dessverre bort i vinter, men ny trubadur, Tom Gjermundsen tro til med livate innslag og fikk skikkelig dreis på allsangen. Ut på ettermiddagen var bacalao og drikke så godt som utsolgt og takeway-salget, som dannet kø allerede ved ni-tiden endte opp med et salg på hele 1,2 tonn. Seksessfull dag . Nå er det bare å glede seg til neste år.Smile