DS «Kysten» passerer gangbroen.

Målet er nådd. Gratulerer med dagen! Etter 16 år, rundt 30 000 dugnadstimer og flere 10-talls millioner kroner i økonomisk støtte kan DS «Kysten» igjen passere kanalbroen for seilaser ute i vår praktfulle skjærgård. Dagen for ny jomfrutur var lørdag 29. juli, og kanalbroen ble passert litt over kl. 1600. Blant styre og dugnadsgjeng var også eiere, inviterte gjester og betydelige bidragsytere.
Ordfører Petter Berg har hele tiden vært fast bestemt på å få skipet tilbake i ordinær trafikk igjen selv om mange bare ristet på hodet og mente det heller burde brukes til spiker. Da styret trakk seg i 2009 så det mørkt ut, men etter at Berg hadde kontaktet flere kandidater, påtok til slutt Arve Wilhelmsen seg ledervervet i 2010. Med klart mål for innsatsen – Å se DS «Kysten» igjen passere kanalbroen – og sterk stayerevne nådde han sitt mål på denne solfylte dag. Og ettersom han også hadde som mål å få laget boka om DS «Kysten» og også oppnådd det, må vi få gratulere med fremragende innsats. Han har nå overlatt lederrollen til Thor Smith Stickler, men er fortsatt varamann til styret.
Daglig leder Tomm Remman kan fortelle at billettsalget er kommet godt i gang, og vi andre kan se fram til at et kjent og kjært syn igjen er på plass i skjærgården.